Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /customers/8/f/8/sint-norbertus.be/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/helpers/custom-functions.php on line 218 Sint-Norbertus Antwerpen
Meer dan een school

Defensie en Veiligheid

3de graad – Dubbele finaliteit (D/A)

Voor wie

Heb je interesse om in de toekomst te werken bij Defensie, de bewakingssector, de brandweer, de politie of het gevangeniswezen? Ben je sportief, stressbestendig én kan je goed samenwerken?
Dan is de gloednieuwe studierichting ‘Defensie en veiligheid’ geknipt voor jou!

Troeven

Gedurende 2 jaar word je geïnformeerd en voorbereid op een veiligheidsberoep of op een opleiding die je verder vormt binnen een specifiek veiligheidsberoep. Deze opleiding heeft dus de dubbele finaliteit: ze bereidt je voor op een carrière binnen de veiligheidssector, maar geeft je ook de mogelijkheid om verder te studeren. Na het 6 de jaar TSO behaal je het diploma secundair onderwijs

Toelatingsvoorwaarden

  • Medisch geschikt zijn bevonden voor de uitoefening van het beroep rekening houdend met de specificiteit van de beroepssectoren in kwestie. Die geschiktheidsverklaring is eenmalig en geldt voor de duur van de opleiding, tenzij er een aanleiding is om de geschiktheid te herevalueren .
  • Een identiteitsdocument voorleggen waaruit blijkt dat de leerling onderdaan is van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte of Zwitserland en zijn hoofdverblijfplaats heeft in een van de desbetreffende lidstaten of Zwitserland.
  • Houder zijn van een blanco uittreksel uit het strafregister ( type 596.1 – 35 : veiligheid / bewaking : bewakingsagent / begeleiding uitzonderlijke voertuigen (opleiding))

Profiel

Het lessenrooster bestaat uit een basispakket algemene vakken (identiek aan de andere studierichtingen TSO), 4 uren sport én heel wat specifieke, beroepsvoorbereidende vakken:

  • Bewakingsagent: theoretische en praktijkgerichte voorbereiding op een job binnen de bewakingssector. Ben je aan het einde van het 6de jaar geslaagd voor alle onderdelen, dan behaal je het basisbekwaamheidsattest bewaking en kan je direct aan de slag.
  • Defensie: intensief opleidingsonderdeel waarin zowel de theorie als de praktijk aan bod komen. Zowel in het 5de als in het 6de jaar worden driedaagse kampen door Defensie georganiseerd. Daarnaast brengen we bezoeken aan verschillende afdelingen en bieden we de mogelijkheid om vervroegde toelatingstesten af te leggen.
  • Brandweer: theoretisch luik op onze campus en verschillende praktijkopleidingen op de brandweerschool zelf. Ook binnen dit onderdeel kan je verschillende attesten behalen. Bovendien word je grondig begeleid voor het behalen van het FGA.
  • Penitentiair bewakingsagent (cipier): kennismaking met het beroep van cipier. Je krijgt de nodige theorie, gekoppeld aan observatieactiviteiten en een bezoek aan de gevangenis. Aan het einde van de opleiding kan je via Selor solliciteren voor de job van penitentiair bewakingsassistent (PBA).
  • Politie: kennismaking met het politieambt en voorbereiding op de toelatingsproeven en opleiding. Ook hier bieden we meerdere observatieactiviteiten aan.

Lessentabel

Inschrijven

We voorzien verschillende momenten waarop je kan inschrijven voor een studierichting aan Sint-Norbertus.

Volledige Kalender maandweergave Volledige Kalender lijstweergave