Bijzondere Wetenschappelijke Vorming

7de jaar ASO

Lessentabel
Campus
Inschrijven
Meer info
Kalender

Profiel

Grondige kennisverwerving van wiskunde en wetenschappen, noodzakelijk voor universitaire studies of de Hogere Zeevaartschool. Voorbereiding op de toelatingsexamens voor de Koninklijke Militaire School, piloot, arts, tandarts,…

Een belangrijke voorwaarde is ook dat leerlingen die aan deze opleiding willen beginnen gemotiveerd zijn om deel te nemen aan alle lessen en activiteiten die georganiseerd worden.

Troeven

Dit extra aso-jaar brengt je in een betere startpositie voor studies als burgerlijk en industrieel ingenieur, architectuur, dierenartsenij, fysica, biologie, chemie, biomedische wetenschappen, …

Voor wie

Leerlingen met een diploma S.O. die zich verder willen bekwamen in wiskunde of wetenschappen

Aansluitende richtingen

Alle richtingen in het Universitair of Hoger Onderwijs

Brochure 7BWV

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Getuigenis oud-leerling

Het was altijd al mijn droom om een studie aan de universiteit te volgen, al was dit niet zo evident als leerling uit TSO. Mijn wiskunde, chemie, biologie en fysica was te zwak onderbouwd om zulke richtingen aan te kunnen.

Het 7e jaar bracht echter uitkomst. Tijdens dit jaar heb ik alle wiskunde, fysica, biologie en chemie gezien die ik gemist had in TSO. Vaak was dit verdieping op wat ik had gezien, maar soms ook geheel nieuwe leerstof die ik nog nooit had bekeken. Tijdens het 7e jaar BWV heb ik dus ontzettend veel bijgeleerd.

Het gaf mij ook enige rust dat ik kon bijleren zonder de stress van het studiepuntensysteem. Eens ingeschreven aan de hogeschool kun je studiepunten verliezen voor vakken waar je niet slaagt.

Bij BWV is dit nog niet het geval, waardoor je op je eigen tempo kan groeien. Je mag dus eveneens falen op een test zonder dat hier “zware” consequenties aan vasthangen waardoor je elke evaluatie echt kan gebruiken als leermoment.

Ik ben ontzetten blij dat ik de keuze voor een 7e jaar gemaakt heb, en zou deze telkens opnieuw maken. Anders zou ik nooit staan waar ik nu sta.

Nathan7BWVa - Class of 2022

Lessentabel

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Campus Jodenstraat

Sint-Norbertus
Jodenstraat 15
2000 Antwerpen

Ontdek campus Jodenstraat

Inschrijven

We voorzien verschillende momenten waarop je kan inschrijven voor een studierichting aan Sint-Norbertus.

Inschrijven

Aankomende info- en inschrijfmomenten

Alle info- en inschrijfmomenten

Meer info?

Klik zeker door om te checken hoe we dit op Sint-Norbertus aanpakken:

Begeleiding
Pedagogisch project
Contacteer ons
Menu