Sint-Norbertus Antwerpen
Meer dan een school

Assistentie in Wonen, Zorg en Welzijn (AW)

3de graad – Arbeidsmarktfinaliteit (A)

Profiel

Naast algemene vakken vooral een beroepsgerichte vorming: voorbereiding op het beroep van logistiek assistent in ziekenhuizen, zorginstellingen en voedingsdiensten.

Troeven

Werken in ziekenhuizen, zorginstellingen, horeca, voedingsbedrijven
Na het 7de specialisatiejaar Organisatie-assistentie, behaal je het diploma S.O.

Voor wie

Leerlingen met een getuigschrift van de 2de graad

Aansluitende richtingen

7de specialisatiejaar bso Organisatie-assistentie

Een veelzijdige studierichting

Deze veelzijdige studierichting biedt je naast een basisvorming ook een echt beroepsgerichte opleiding. Je wordt immers voorbereid op het beroep van logistiek assistent in ziekenhuizen en andere instellingen voor zorg en opvang.
Als surplus krijg je in deze richting nog een opleiding als logistiek medewerker in de voedingsdienst. Je kan dan gaan werken in voedingszaken, horeca, bedrijven, instellingen, vakantiecentra, …
Deze opleiding is erg gevarieerd, temeer omdat er voortdurend getracht wordt in te spelen op de behoeften van het werkveld.

Werken als logistiek assistent in ziekenhuizen en andere zorg- en opvanginstellingen

Als logistiek assistent ondersteun je andere hulpverleners in ziekenhuizen en woon- en zorgcentra. De aard van deze activiteiten kan zeer uiteenlopend zijn.

In tegenstelling tot de verzorgende neemt de logistiek assistent NIET deel aan directe zorgverlening aan de patiënt.
( zo help je bijvoorbeeld niet bij het wassen ).
Het betreft vooral:

  • huishoudelijke activiteiten
  • hotelactiviteiten
    • maaltijden verdelen en opdienen
    • helpen bij het eten
  • intern transport van bewoners
  • ondersteunende administratieve taken

werken als logistiek medewerker in een voedingsdienst

Als logistiek medewerker leer je in verschillende settings te functioneren als volwaardige medewerker (o.a. kleinhoreca, grootkeuken, broodjeszaak, … ). Tijdens je stages en het werkplekleren leer je de correcte beroepshouding aan en voer je de opgelegde taken binnen een bepaalde tijd correct en zorgvuldig uit.

Wanneer kan ik starten in deze richting?

Als je een A-attest behaalde in het tweede leerjaar van de tweede graad Verzorging-Voeding kan je je inschrijven in deze richting. Behaalde je een B-attest waarbij deze richting niet uitgesloten werd of een A-attest in een andere richting, dan bevelen we je een intakegesprek aan.
Het is belangrijk dat je vlot met mensen kunt omgaan en sociaal vaardig bent. Daarnaast heb je interesse voor de verschillende onderdelen van de richting: logistiek en voeding.

Yes, aan het werk!

Na een opleiding Organisatiehulp kan je bijkomend nog een specialisatiejaar Organisatie-Assistentie volgen. Wie het 7de jaar tot een goed einde brengt, behaalt het diploma secundair onderwijs. Door het volgen van dit 7de jaar vergroot je ook je kansen op tewerkstelling.
Na deze opleiding beantwoorden de leerlingen aan het profiel van logistiek assistent in de ziekenhuizen en zorginstellingen. Daarnaast kan je ook terecht in heel wat dienstverlenende functies als keuken- en zaalmedewerker in een woon- en zorgcentrum, een ziekenhuis, kinderdagverblijf, kleinhorecazaken, voedingszaken, ….

Lessentabel

Inschrijven

We voorzien verschillende momenten waarop je kan inschrijven voor een studierichting aan Sint-Norbertus.

Volledige Kalender maandweergave Volledige Kalender lijstweergave